Příliš nízké zálohy na energie mohou způsobit to, že vám přijde vyúčtování na částku, kterou nemáte šanci pokrýt zaplacenými zálohami. Proto je potřeba myslet na to, abyste měli zálohy adekvátně vysoké. Bohužel při dnešních cenách energií je to pro mnoho domácností problém. Pokud máte velkou spotřebu elektřiny, asi uvažujete nad tím, zda neexistuje způsob, jak nesnižovat spotřebu, kterou často ani snížit nemůžete, protože máte doma všechno na elektřinu včetně topení.

solární panely

Způsob tu je
Stále více lidí si nechává naistalovat solární panely. Ty jsou z hlediska úspory energie ideální řešení. Je sice potřeba do nich investovat, ale vzhledem k tomu že můžete čerpat dotace na solární elektrárny https://www.joyce-energie.cz/co-delame/dotace-na-fotovoltaiku-pro-rodinne-domy/, nezaplatíte tolik kolik jste čekali. Dotace mají sice svoje podmínky, ale pokud chcete solární panely na dům, kde bydlíte, je velká šance že je získáte. A kolik korun můžete získat? Dotace vám mohou ušetřit až 160 tisíc korun, což už je nezanedbatelná suma, která vám rozhodně pomůže. Dotace vám rádi vyřídíme.

montáž panelů

Solární panely jsou jediným způsobem, jak si doma vyrobit vlastní elektřinu, kterou můžete

  1. Spotřebovat ihned
  2. Uložit do baterií na později
  3. Přeposlat si na jiné odběrné místo
  4. Prodat nebo darovat někomu dalšímu nebo dokonce i dodavateli

Většina lidí si panely pořizuje, aby ušetřili za elektřinu. Tím že si vyrobíte určitý objem elektřiny, budete mít možnost ji využít, a nebudete muset odebrat velké množství od dodavatele. Právě to je způsob, jak ušetříte. Ročně to mohou být desítky tisíc korun. Vlastní fotovoltaika se vyplatí i lidem s nižší spotřebou. Budete soběstačnější, protože budete mít elektřinu k dispozici i v případě, že dojde k přerušení proudu z důvodu poruchy nebo odstávky. Mít elektřinu pořád je ideální, protože nebudete riskovat, že přijdete například o potraviny uložené v lednici nebo mrazáku.